Όταν φοβόμαστε ότι το κρέας θα είναι σκληρό, για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, το φτιάχνουμε συνήθως στη γάστρα, ώστε να ψηθεί στα ζουμιά του και να μαλακώσει.
Και βέβαια είναι ιδανική μέθοδος, όταν δεν έχουμε χρόνο να είμαστε συνέχεια πάνω από το ταψί.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο (Προετοιμασία: 15' - Ψήσιμο 90’)
Κόστος: 5€
Μερίδες: 5
Υλικά
• 5 μπριζόλες χοιρινές
• 6 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
• 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
• ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
• ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
• ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
• 50 γραμ. κεφαλότυρι κομμένο σε κύβους
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
*Όλα τα προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε στα καταστήματα ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ MARKET ΛΑΡΙΣΑ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κρέας, το τοποθετούμε στη γάστρα και το αλατοπιπερώνουμε καλά.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.Έπειτα κόβουμε το κεφαλοτύρι σε κυβάκια, το ρίχνουμε στις πατάτες, μετά ρίχνουμε την πιπεριά, το σκόρδο, το καρότο και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τις πατάτες στη γάστρα, καλύπτοντας τα κενά ανάμεσα στο κρέας.Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα και τα περιχύνουμε στο φαγητό.
Ρίχνουμε και το κρασί στη γάστρα, σε μία άκρη και το κουνάμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 1½ ώρα.Ανοίγουμε τη γάστρα και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγο χωρίς καπάκι, μέχρι να ροδίσει το κρέας και να πιεί το παραπανίσιο ζουμί, αν υπάρχει και να μείνει με το λάδι του.Το συνοδεύουμε με μία ωραία χωριάτικη σαλάτα
Προτεινόμενα υλικά που θα βείτε στα ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ MARKET ΛΑΡΙΣΑ: