- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Οι Συνταγές μας
Ένα λάθος που κάνουμε όλοι μας είναι ότι θεωρούμε τα φασόλια χειμωνιάτικο φαγητό. Μπορούμε όμως να ωφεληθούμε από όλα τα θρεπτικά συστατικά του και το καλοκαίρι με πολύ έξυπνες παραλλαγές όπως αυτή που σας προτείνουμε. Μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που μπορεί να γίνει το κύριο πιάτο μας. Μια συνταγή εύκολη και οικονομική.
Μερίδες: 5
Κόστος: 5€
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φασόλια άσπρα
8 φέτες μπέικον
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα καρότα περασμένα από τον τρίφτη
2 ντομάτες μεγάλεςΓια την σάλτσα
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
μπόλικο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα φασόλια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά και όχι να διαλυθούν. Σε ένα βαθύ μπολ ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τρίβουμε τα καρότα στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Παράλληλα ψήνουμε τις φέτες του μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι, μέχρι να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε και το μπέικον στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε και τις ντομάτες ,τις οποίες έχουμε κόψει σε κυβάκια αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια τους. Βάζουμε στο μπολ και τα φασόλια τα οποία έχουμε σουρώσει πολύ καλά από το νερό τους.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε την σάλτσα επάνω στην σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα για να μην διαλυθούν τα φασόλια.
Όλα τα υλικά της συνταγής μπορείτε να τα βρείτε στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς στα ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ MARKET ΛΑΡΙΣΑ